HTML

Koccintás 2011

Egy vidám versengésre szeretnénk felhívni a figyelmet, amelynek célja, hogy megtaláljuk Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit! Az a borvidéki település válhat az ország legkedveltebb borvidéki településévé, ahol egy adott időpontban a legtöbben koccintanak egy pohár borral. A koccintás időpontja 2011. szeptember 4-én vasárnap 16 órakor lesz. A versenyre bármelyik borvidéki település jelentkezhet! Nincs részvételi díj, a jelentkezéshez mindössze egy egyszerű jelentkezés lapot kell kitöltve elküldeni! Eredményhirdetés 2011. szeptember 11-én a Borfesztivál ideje alatt a Várban, a Pest-Buda Bistro-ban!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Melyik a legkedveltebb borvidéki település?

2011.08.03. 22:55 Rador

Mi ez az esemény?

Címkék: verseny bor szőlő borvidék egyetértés koccintás hagyományteremtés borvidéki település magyar borászok

A Koccintás eseményt egy olyan jókedvű, hagyományteremtő versengésnek képzeltük el, ahol nem egy borászat, vagy egy bor kerül a figyelem középpontjába, hanem azok a települések, ahol a bornak nagy jelentősége van. Ezzel az eseménnyel a borvidékbe sorolt települések kaphatnak lehetőséget arra, hogy borászaikat, boraikat, a szőlőhöz és a borhoz kötődő értékeiket megmutassák.

A Koccintás szervezőiként és támogatóiként abban bízunk, hogy a vidéki élet részeként a bor még fontosabb helyet kap egy település életében. A koccintás szó hallatán a legtöbb embernek az egyetértés szó jut az eszébe. Egyetértünk abban, hogy a magyar bor jó, évről-évre egyre jobb. Ezért a fejlődésért a magyar borászok sokat tesznek, a magyar borfogyasztók pedig hűségesek a magyar bor iránt.
 
A borvidéki településeken a bornak kiemelkedő gazdasági és kulturális szerepe van. Fontos ezeknek a szerepeknek a megőrzése az ott dolgozó borászatok, az oda járó borkedvelők és végső soron az egész ország számára.
 
Sokak számára a koccintás az egyetértésen kívül még többet, az elkötelezettséget is jelenti. Elkötelezettség a bor iránt egy életre, mert a szőlő és a bor számukra egyszerre a múlt és jövő, több generáció előre megírt sorsa. A Koccintás 2011. vidám verseny szervezői és támogatói mindezzel egyetértenek, és a verseny szervezésével szeretnének ebben a nemes elkötelezettségben egy kis részt vállalni, mert tudják jól, hogy a bor munka és öröm egyaránt.
 
A Szervező Bizottság:
 
Sztanev Bertalan és dr. Prónay Bence
 
A Támogatók:
 
- Vidékfejlesztési Minisztérium (VM)
 
Médiapartner:
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://koccintas.blog.hu/api/trackback/id/tr223123870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása